„Presa, o afacere din cuvinte. După 10 ani” – Gala ASJ

Ne-am născut din dorința de a schimba ceva la viața studențească, de a forma și îndruma tinerii care vor să învețe mai mult decât o fac pe băncile facultății, iar acum, aniversăm zece ani în care am fost de 10 pe plan local și național.

Am organizat peste 50 de proiecte și activități culturale, workshop-uri cu personalități din domeniul jurnalismului, campanii împotriva discriminării, întâlniri cu jurnaliști, scriitori, cu profesorii de la facultate, pentru a-i cunoaște și în afara orelor de curs, și am devenit cu timpul „Familia ASJ”.

De-a lungul unui deceniu ASJ a fost premiată cu peste 10 premii și distincții naționale și locale, printre care „Premiul pentru cel mai bun proiect de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași” (anul 2016 și 2017) sau Cupa FEstudIS. În anul 2016 am fost premiați la Palatul Victoria pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Iași, capitala renașterii naționale”, organizat la Iași în perioada 14-16 decembrie de Departamentul Centenar din cardul Guvernului României.

În cadrul evenimentului de lansare, în 2007, intitulat „Presa – o afacere din cuvinte”, au fost invitați jurnaliștii Mihai Tatulici, Sanda Nicola, Liviu Iolu și Răzvan Ionescu. Acum, la zece ani distanță, dorim să marcăm momentul printr-un eveniment-dezbatere, „Presa, o afacere din cuvinte. După 10 ani”,  la care sunt invitate două personalități, Mihai Tatulici, jurnalist, și Alexandru Giboi, director general AGERPRES.

Printre invitați se numără oameni de presă cu care am colaborat de-a lungul timpului, profesori, dar și foști membri ai asociației. Evenimentul are ca scop celebrarea celor care au fost în ASJ și a celor care ne-au sprijinit în cei 10 ani.

Așadar, vă așteptăm vineri, 19 ianuarie, începând cu ora 18:00 la Ateneul din Iași, pentru a sărbători continuitatea. Evenimentul este deschis publicului larg, iar intrarea este gratuită.

 

 

Reclame

Autor: Lavinia Iuliana

Bună! Sunt Lavinia Iuliana. Mi-am considerat mereu numele de familie mai complicat și, de aceea, refuz (adesea) să mă prezint ca fiind Lavinia Iuliana MOLOCINIUC. Anul trecut am ales să o iau pe un drum necunoscut, dar dorit de mic copil - Facultate de Litere, Specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - Iași fiind și acasă pentru mine. Jurnalismul a fost o provocare (timiditatea ridicându-mi mereu bariere în calea spre afirmare), însă una frumoasă, care speram să mă maturizeze - ca om și ca viitor jurnalism. Și fiind acolo, pe holurile Facultății de Litere, i-am cunoscut pe ei - cei din Asociația Studenților Jurnaliști, cea mai faină familie. Cu ei a venit maturizarea, prin ei am cunoscut satisfacția personală și apoi, mi-am creat resposabilități frumoase, din drag pentru o inițiativă pornită în 2007. SERILE FILMULUI ROMÂNESC - cel mai drag festival Cum n-ai auzit? Cel mai fain festival de film românesc din Iași (și din țară, dacă mă întrebi pe mine) Festivalul acesta și Asociația m-au pregătit și mai mult pentru jurnalism - adevăratul jurnalism, acela pe care nu îl învăț în cei trei ani de facultate. Agitație, nebunie, oameni mulți, ieșeni fericiți, voluntari energici, emoții, prietenii, poze și iar poze, postări, iar live-uri, iar postări, event-uri, interviuri cu actorii noștri dragi, instastory-uri de la cele mai bune producții românești ale anului, muncă și poate oboseală, dar totuși o experiență nouă pe care mă bucur că am avut șansa să o trăiesc. CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC În an Centenar promovăm istoria României, prin filme (românești, bineînțeles). O caravană și 100 de episoade - prin toată țară, în fiecare week-end. O bucurie să fac parte din echipă, o onoare să colind țara în lung și-n lat alături de unii dintre cei mai buni actori ai României, o împlinire că pot face ceea ce îmi place atât de mult - PR. Ne vedem și pe Facebook. Și pe Instagram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s