ASJ recomandă: „SKALSKI” revine pe scena Uzinei cu Teatru T.N.I.

Pentru că suntem atrași și ne place să sprijinim orice formă de artă, vă recomandăm spectacolul de dans contemporan „SKALSKI”, care revine cu cea de-a doua reprezentație la Uzina cu Teatru T.N.I., miercuri, 17 noiembrie, de la ora 19:30.

Un spectacol despre „Lucruri pe care le vedem și nu suntem pe deplin conștienți de ele. Lucruri pe care le vedem și nu sunt. Lucruri pe care le vedem.Vedem. Oare?”. Coregrafia este realizată de Gabriel Scalschi, care în prezent, este masterand la coregrafie, Facultatea de Teatru, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Din distribuție fac parte Gabriel Scalschi și Aurel Asanache. Proiectul este coordonat de coregraful Lorette Enache.

Gabriel Scalschi ne-a oferit câteva detalii din culisele performance-ului: „Spectacolul s-a născut în cadrul proiectului D.A.M (Dans Artă Multidisciplinaritate) desfășurat în vara acestui an. Ideea a plecat chiar de la colaborarea dintre mișcare și celelalte forme de artă, în special conexiunea și dialogul cu artele vizuale.”

La întrebarea despre amprenta pe care și-o lasă un spectacol asupra creatorului, desigur, și viceversa, acesta a mărturisit:  „Amprenta, bineînțeles că există, se vede și este de durată. Ecourile unui personaj rămân vii în mintea creatorului cu atât mai mult în cazul meu deoarece apar în fața oamenilor ca un om. Simplu și sincer. Este personal atât pentru interpret, cât și pentru spectator care este lăsat să intre în intimitatea și lumea performerului. Fiecare individ în parte se poate regăsi, oglindi, transpune în SKALSKI.”, mărturisește Gabriel Scalschi despre spectacol.

Acest spectacol este organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru, în parteneriat cu Teatrul Național Iași, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Poate că în perioada aceasta pe care o traversăm, să căutăm frumosul devine din ce în ce mai greu, dar și tot mai esențial. Deci, să lăsăm arta să pătrundă în viețile noastre, căci sigur are un loc printre noi.

Text scris de Ana Pentilescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s