Studenție ca la carte

Am impresia că acum câteva clipe am deschis carte, dar iată că deja trebuie să o închid. Povestea studenției mele e aproape de sfârșit și încă nu știu dacă e unul fericit sau ba.

Am trecut Prutul acum trei ani pentru a face Jurnalism. Dacă e să mă gândesc la această alegere pot spune că e una dintre cele mai bune făcute de mine vreodată. Da, nu mi-a fost ușor de la început (dar cui ia fost?), aveam impresia că nu fac ce trebuie, că nu e de mine această specializare, că nu sunt îndeajuns de bună. Zilele, săptămânile și lunile care s-au scurs mi-au arătat însă că prin străduință și dedicație poți face față tuturor provocărilor. Voluntariatul a fost o altă alegere reușită, alegere care m-a apropiat de oameni și m-a îndepărtat de timiditate. ASJ, Festivalul de Psihanaliză și Film, ATRAG, dar în special SFR, mi-au marcat studenția și m-au făcut să mă îndrăgostesc de voluntariat, de implicare, de oameni, de povești.

Studenția mi-a oferit posibilitatea de a călători și de a vedea frumusețea România. Am călătorit cu prietenii pe tren până nu mai puteam de oboseală, dar încă dornici de aventură. Am văzut marea, am mers în celălalt capăt al României – în Oradea, destinația care m-a cucerit pentru totdeauna, devenind orașul preferat și de suflet după Iași.

Studenția mi-a oferit exact atât cât trebuie: prieteni, cunoștințe, oportunități și aspirații pentru viitor. Chiar dacă am câteva scopuri bine delimitate nu știu ce mă așteaptă, dar atât atunci (când am venit în Iași), cât și acum sunt ferm convinsă că sunt pe calea cea bună.

Text scris de Carolina Harabajiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s