Podcasturi românești pe care merită să le asculți

În ultima vreme au apărut din ce în ce mai multe podcasturi în care oamenii vorbesc despre povestea lor de viață sau despre diferite subiecte. Îmi place să ascult poveștile oamenilor pe care îi admir pentru că mă inspiră și îmi arată diverse perspective. Poți învăța ceva nou de la oricine și pentru că îmi place să aflu mereu lucruri noi, podcastul e prima variantă la care mă gândesc. Este accesibil, poți avea și alte activități în acest timp pentru că este suficient doar să auzi ceea ce se discută și unele conversații îți dau cu adevărat de gândit sau te motivează. Vă voi prezenta podcasturile pe care îmi place să le ascult, care mă captivează.

  • Podcastul lui Damian Drăghici. Damian Drăghici este un compozitor și producător muzical român și are o poveste foarte interesantă de viață. Așa cum scrie chiar el, podcastul lui este „O discuție sinceră cu și despre prieteni, povești, muzică, un pic de umor și multă asumare. Un podcast neconvențional în care vorbim liber.” Ceea ce îmi place la acest podcast este faptul că Damian este un om spiritual, profund care caută extraordinarul în interviurile sale și îi face pe invitați să vorbească despre momente sensibile, despre răni. Pe lângă acestea, conversațiile sunt mereu însoțite de voie bună și muzică live. I-a avut ca invitați pe Dana Budeanu, Connect-r, Irina Rimes, Andreea Marin, Smiley, Florin Salam.
  • MCN Podcast. Cosmin Nedelcu sau cum este cunoscut de toată lumea-Micutzu, realizatorul acestui podcast este comedian român. S-a făcut cunoscut prin apariții la iUmor, Comedy Central România. Ceea ce îmi place la podcastul lui este faptul că e presărat cu umor, atmosfera este una relaxată, invitații se deschid foarte mult în fața lui și totul ia forma unei discuții extrem de interesante care ține pănă la 2-3 ore. Printre invitați se numără: Mihai Bendeac, Cabral, Adrian Despot, Bromania, Andi Moisescu, Delia, Deliric, Nane, Vlad Irimia.
  • Aproximativ discuții, podcastul lui Gojira, pe numele lui adevărat George Dorin Andreescu. Gojira este DJ, om de radio la Radio Guerilla, producător și este printre cei mai buni de pe piață când vine vorba de invitați. Cheamă oameni din diferite domenii, însă majoritatea din muzică, cu ideologii diferite și păreri controversate. Printre invitați se numără: Maurice, Șerban Pavlu, Cristi Puiu, Dan Bittman, Delia, DOC, Sișu Tudor, Micutzu. La fel și aici, umor, discuții libere și o mulțime de lucruri de învățat.

  • Pe Bune este un podcast produs de revista DoR. Gazda emisiunii este Andreea Vrabie. Fiecare episod prezintă povestea de viață a unui om creativ, cu toate problemele, momentele de îndoială, fricile și bucuriile pe care le trăiești atunci când faci ceva în care crezi.

Există și podcasturi specializate pe anumite domenii.

Zest este un podcast despre plăcerea și uimirea de a scrie. Invitați sunt scriitori, jurnaliști, copywriteri, bloggeri și oricine scrie cu poftă și nu s-ar putea opri din asta nici dacă ar vrea. Realizatoarea podcastului este Sabina Varga.

Istoria României, un podcast pentru cei pasionați de istoria noastră și nu de cea predată la școală prezintă o istorie altfel. Podcastul se adresează tuturor celor interesați de istorie și mai ales celor care vor să redescopere istoria, dincolo de miturile pe care le-au învățat la școală. „Am încredere în ascultători că, odată găsită pasiunea, se vor găsi și sursele din care să mai citească.”

Meditații este un podcast despre filosofie, psihologie, istorie și cultură realizat de Andrei Vasilachi, un tânăr din Republica Moldova: „La începutul anului 2018 am creat Podcastul Meditații. Intenția mea e să fac filosofia mai accesibilă în spațiul Românesc și să vă reaprind curiozitatea despre viață care a fost stinsă cu vârsta. Copiii sunt filosofi de la natură, ei mereu întreabă “de ce?” și ne reamintesc de trivialitatea preocupațiilor adulte și de auto-decepția prezentă în noi toți.”

The Vast & Curious– Fiecare episod din The Vast & Curious este în sine un curs de antreprenoriat și business. Andreea Roșca are conversații cu antreprenori de succes din România despre gândirea și experiența umană din spatele performanței, victoriile, căderile, strategiile, practicile, fricile și emoția din business.

Ți-a atras atenția cineva din listele de mai sus și ai vrea să-i cunoști povestea de viață sau te pasionează un domeniu anume și vrei să afli mai multe? Găsești aceste podcasturi pe Youtube sau pe paginile lor web.

Text scris de Elena Iuga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s