O studenție cum n-a mai fost

Cei care mă cunosc știu deja că sunt o persoană curioasă și plină de energie. Prin urmare, pandemia mi-a cam pus „bețe în roate”. Însă, după mult timp petrecut în casă mi-am făcut curaj și m-am adaptat noii realități. Una în care măștile și distanțarea socială sunt necesare pentru binele comun.

Așadar, cu masca și dezinfectantul pregătit, am pornit spre Muzeul „Mihail Sadoveanu” din Iași. Fiind pasionată de istorie și personalități culturale, locuința marelui scriitor m-a cucerit imediat.

Am avut ocazia să văd câteva dintre scrierile sale, să îi observ scrisul mărunțel și am aflat un detaliu fascinant. Se pare că Mihail Sadoveanu crea în memorie și transpunea pe hârtie un singur exemplar, nu avea nevoie de mai multe exerciții de scriere a poeziilor sau romanelor sale. Am luat acest detaliu ca pe o provocare, gândindu-mă cât tai eu din propriile texte până ajung la rezultatul final.

După ce am admirat toate exponatele, m-am învârtit de câteva ori în jurul clădirii și am admirat peisajele care odată inspirau un mare om.

Această vizită a fost ca o „gură de aer proaspăt” pentru mine și a reușit să mă scoată din rutina pe care mi-o creasem acasă. Cu toate acestea, nici timpul petrecut acasă parcă nu a mai fost așa de rău. Luna aceasta mi-am propus să intru în atmosfera de Sfântul Valentin și Dragobete și să celebrez iubirea recitind „Invitație la Vals” de Mihail Drumeș, o carte dragă mie care spune povestea tumultoasă și tragică a iubirii dintre Tudor și Micaela.

Când nu citesc sau cutreier lumea, mă uit la filme și seriale. Nu de mult a apărut pe Netflix sezonul patru din „The Crown”, serial care m-a acaparat cu totul, fiind o mare fană a familiei regale britanice. După părerea mea, serialul este una dintre cele mai bune producții Netflix. Însă, recunosc că oricât m-ar fascina istoria familiei regale, așteptam cu nerăbdare să pună în scenă povestea Prințesei Diana. Standardele mele erau destul de ridicate, având în vedere prestația serialului de până atunci și pot spune că nu m-a dezamăgit.

Astfel, cu toate că situația actuală e îngrijorătoare și îmi cam taie cheful de viață, aceștia reprezintă anii mei de studenție despre care auzisem că sunt cei mai frumoși. Eu cred că pot fi în continuare cu câteva detalii în plus.

Se anunță vreme bună, iar eu presimt că îmi voi mai scoate măscuța și dezinfectantul la plimbare, să vizitez, și să fac din timpul meu liber amintiri dintr-o astfel de studenție. Tu cum îți petreci timpul liber în pandemie?

Text scris de Ancuța Popa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s