Talent moștenit, pasiune dezvoltată

O să încep modest, o să vă povestesc cum mi-am dezvoltat talentul.

Poate e absurd să spun că l-am dezvoltat, dar cert este că m-am dezvoltat pe plan artistic. Un plan pe care voiam să îl transpun în realitate de foarte mult timp.

Am început ca oricine, cu o pensulă în mâna dreapta și paleta de acuarele în fața unei foi albe. Frumusețea acestei pasiuni este că îmi amintesc la fiecare desen pe care îl fac, momentul în care am început totul. Mereu este o foaie albă în fața mea, mereu pensula în mâna dreaptă, mereu culori care să îmi coloreze sufletul și privirea.

De ce am început să fac asta? Foarte simplu. Fiecare dintre noi are nevoie de un loc în care să nu fie deranjat, să nu fie perturbat, un loc în care ești doar tu și gândurile tale. Acesta este refugiul meu, mă dedic în totalitate muncii pe care o fac, iar lucrurile din jurul meu, stresul, frustrările dispar în momentul în care știu că eu am control asupra pensulei și că eu dau culoare și formă picturii mele.

Chiar dacă e o moștenire, orice se poate pierde dacă nu pui și pasiune. Asta spune bunica mea mereu: „Oricât de mic sau oricât de mare ar fi ceva, nu o să iasă niciodată fără un strop de pasiune.”

Evoluția mea? E extrem de vizibilă prin desenele și picturile mele.

Recent am reușit să îmi pun pasiunea și în format digital. Surpinzător, cel cu care am reușit să îmi câștig un ban cinstit (depind de părinții mei până ajung pe piața muncii, pentru că sunt studentă). Vorba unei profesoare de a mea din liceu: „poți să câștigi bani fără să fii obligat să muncești”. Inițial nu am înțeles aceste cuvinte, iar următoarea oră ne-a explicat că ea își câștigă salariul fără să fie obligată să muncească, pentru că a preda era una din marile ei plăceri, făcea acest lucru cu drag, iar pentru ea a veni la lucru reprezenta o zi pe care o parcurgea cu pasiune.

Iar acestea au fost cele mai la îndemână exemple. Le fac cu drag, le fac cu pasiune (orele de muncă din spate sunt pe măsură). Unele le-am făcut pentru că îmi doream, altele au fost comandate pentru a fi făcute cadou sau pentru plăcerea personală.

Eu am ajuns aici cu pasiunea mea, tu unde vrei să ajungi cu a ta?

Text scris de Bianca Vârgă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s