Pandemia… sau un moment trăit diferit

Perioada prin care am trecut cu toții, adică pandemia, ne-a afectat mai mult sau mai puțin în funcție de nevoile fiecăruia. A fost o perioadă în care ne- am putut analiza, în care ne- am descoperit, în care am trăit lucruri noi. A fost o perioadă în care a fost necesar să ne evităm unii pe alții, lucru nu tocmai plăcut deoarece avem nevoie de noi.

Pentru mine, pandemia a fost un moment nou, imprevizibil și ireversibil deoarece am șimțit o barieră care s-a așezat între mine și societate. Fiind un om căruia îi place să interacționeze, să comunice, să descopere și să se afle într-o continuă activitate, am șimțit cum se așază un element necunoscut care ne punea la încercare pe toți. Acel ceva era distanțarea socială.

În momentul în care am plecat din Iași, în luna lui martie, am observat cât de mult se panicase lumea din cauza acestui virus, dar asta nu m-a făcut să îmi pierd rațiunea și să mă las influențată de toate zvonurile auzite. Eram foarte liniștită deoarece știam că merg acasă. Aș putea descrie acasă astfel: un loc liniștit, la țară, loc în care verdele, pacea și liniștea te înconjoară.

Trecuse timpul și începeam să resimt lipsa colegilor de la facultate, lipsa întâlnirilor cu asociația, lipsa statului cu orele întregi în Biblioteca de la Litere și cel mai mult m-a frapat faptul că nu mai aveam același ritm activ în activitățile făcute. Simțeam cum mă plafonez din punct de vedere social și voiam să ies mereu din casă pentru a mă reface. Zis și făcut. Stând la țară, am avut ocazia să cutreier locurile apropiate prin care nu fusesem de mult, mult timp.

M-am apucat de citit. Stăteam toată ziua printre cărți și devenisem un șoarece de bibliotecă în adevăratul sens al cuvântului. În poza din dreapta puteți observa cum îmi petreceam timpul și chiar nu mă plictiseam deoarece în fiecare zi aflam câte un lucru nou pentru curiozitatea mea însetată.

Toate bune și frumoase, dar la un moment dat s-a dus și această etapă în care am stat în lumea cărților. Nevoia de a evada din casă se amplifica. NU MAI PUTEAM STA ÎNTRE PATRU PEREȚI. Îl vedeam pe tata cum merge să lucreze pâmântul, în zilele libere, și am hotărât să mă alătur și eu. Surpinzător a fost că șoarecele de bibliotecă s-a transformat într-un mic agricultor devotat. Hahaha, sună amuzant, știu, dar este atât de relaxant și plăcut să vezi cum munca ta dă roade. În acest mod am început să dezvolt o pasiune pentru plantele din jurul meu și să mă extind în grădina noastră pentru o perioadă îndelungată de activitate sau sport agricol- cum îi spun. Am reușit să învăț diverse lucruri și informații noi care s-au devedit pe parcurs a fi folositoare.

Pe lângă aceste lucruri, cursurile de la facultate le-am susținut online asemenea sesiunii. A fost ciudat deoarece nu eram obișnuită cu predarea online și recunosc că uneori mă plictiseam enorm deoarece avem nevoie de interacțiune reală, nu virtuală. În prezent, sunt în anul al III-lea la Facultatea de Litere, la specializarea Română- Engleză și ne întâlnim la fel, în online, iar orele sunt mai plăcute deoarece ne susținem reciproc și ne ajutăm când suntem la ananghie.

Timpul a trecut rapid și m-am trezit cu vara în gând, în suflet și în față. Fiind o perioadă a pandemiei, dar cu restricții mai lejere, pot spune că vara a trecut foarte repede pentru că s-a scurs precum nisipul dintr-o clepsidră. Pe perioada verii am stat acasă. Am citit, am stat cel mai mult timp prin natură, am ieșit cu prietenii, m-am plimbat prin locurile din apropiere și am conștientizat faptul că oamenii vor rămâne uniți indiferent de situația în care s-ar afla.

Ce să mai spun despre „pandemia mea”?

A fost o perioadă în care m-am descoperit, am descoperit oameni, am descoperit cum funcționează relațiile dintre oameni și lumea. Nu credeam că voi trăi așa ceva, dar sunt optimistă și știu că totul va reveni la normal, iar noi ne vom revedea cu bine și plini de emoții, nostalgie și bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s