Pandemia: Acum ai timp să…

Pandemia a venit în momentul în care aveam nevoie să-mi iau un liber și să-mi pun în ordine gândurile. Trebuia să scriu licența și sigur nu aș fi avut timp să o termin la fix, dacă nu ar fi trebuit să stau în casă și acasă. 

Dacă în ultimii ani am fost mai mult plecată, pandemia a venit cu îndemnul „stai acasă!”. Dar să vedem partea bună a lucrurilor. Am petrecut, în sfârșit, ceva timp cu ai mei. În prima lună de pandemie, am scos albumele foto și am povestit, ne-am uitat la casetele video de la nuntă și botez și ne-am emoționat. L-am ajutat pe Andrei la teme și mi-am făcut și eu temele (care au fost mai multe decât cele adunate în primii anii de facultate).

Am absolvit online. Nu a fost vreo ceremonie, însă Andreea ne-a înmânat diplomele într-un mod original, făcând un videoclip pentru instagram, cu fiecare coleg. Ca să avem și noi o amintire! Apoi, am dat cea mai neobișnuită licență. Surprinzător, n-am avut emoții în fața ecranului și m-am descurcat excelent doar pentru că vorbeam despre ce mi-a plăcut cel mai mult să fac în facultate: promovarea industriilor creative și culturale prin new media. 

La câteva ore după licență, zâmbet.

Nici nu mă vedeam vorbind despre altceva, iar studiul de caz a fost chiar despre proiectul care mi-a schimbat viața, mi-a deschis ochii  și m-a plimbat prin toată țara. 

Apoi, am ieșit din starea de urgență și mă puteam bucura, din nou, de prieteni, de câteva ieșiri în siguranță, cu masca și dezinfectantul după mine, de mâncarea nesănătoasă, de… festival. 

Da, am organizat SFR în pandemie, cu un public mai restrâns, cu toate măsurile de siguranță, cu emoții. Am moderat primele mele sesiuni de întrebări și răspunsuri, am luat interviuri aproape tuturor invitaților, am făcut PR, am lucrat pentru prima dată la site (nou, dar challenging și interesant). Practic, v-am prezentat festivalul: începând de la program, prezentări de filme și invitați, postări despre noi și până la interviuri video). 

Oricât aș vrea să închei cu partea profesională, nu pot. Cred că m-am axat foarte mult pe asta în perioada pandemiei și am lucrat și mai mult la ceea ce urma să aduc în fața celor care „mă citesc”, fie pe facebook, pe blog sau pe The Trust Word. Am făcut în perioada aceasta multe interviuri cu oameni faini și reportaje interesante (zic eu și cei care mă cunosc și mă iubesc). Am reluat activitatea la ASJ, chiar dacă în mediul online și, de curând, promovez România frumoasă, România cu tradiții și România de istorie prin Everyn Anima Holidays

Totuși, ca să vorbesc și despre activitățile care nu țin de partea profesională, am să vă povestesc despre cele două vacanțe. Prima a fost una mult dorită, mult așteptată și meritată: prima dată la mare cu prietenul meu și Andreea (plus doi prieteni și verișorul meu). De la mare, am plecat direct la munte 🙂 e mai puțin important ce am făcut. Voiam să spun că a venit vacanța acesta imediat după licență și chiar înainte de festival și a fost la fix. Exact ce îmi trebuia, cu oamenii mei faini. 

Apoi, prima vacanță cu ai mei și Lucian. Vacanța acesta mi-a redat apetitul pentru blog și am reînceput să scriu și… să fotografiez. 

Ce pot să spun? Se apropie Crăciunul și da, am început să fiu puțin mai anxioasă pentru că mi-aș dori să-i revăd pe toți cei dragi de sărbători, dar am înțeles că trebuie să pun puțin pe hold plecările, vizitele, cumpărăturile și să fiu în siguranță. Pentru ai mei, pentru cei din jur și pentru cei care țin la mine!

Cât despre pandemie. Mi-a dat șansa să mă redescopăr puțin, să-mi reîncep activitatea de pe blog, să mă axez mai mult pe materialele de autor de la muncă și să am mai mult timp pentru oamenii pe care i-am amânat în anii de facultate (ai mei).  În pandemie, totul a fost despre timpul pe care l-am dedicat pasiunilor, oamenilor, proiectelor și mie.

P.S.: nu am semnat nicio declarație în pandemie! 

Stay safe,

Lavinia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s