ASJ mi-a demonstrat că merită să continui

Eu mă adresez vouă, bobocilor, în calitate de proaspăt absolvent la Jurnalism.

Mi-am dorit să fiu jurnalist, de aceea am urmat această facultate, nu din obligația că nu am intrat la o altă facultate, ci din plăcere. Prin urmare, tot ce am realizat în viața profesională a fost datorită acestei asociații, ba chiar și jobul pe care îl am în momentul de față. Îi mulțumesc ASJ-ului, pentru că mi-am dat seama, chiar dacă în anul al 3-lea, cât de important este voluntariatul în timpul facultății și implicarea. De asemenea, mi-am dat seama că, cele mai frumoase realizări nu vin ușor, ci după multă muncă, răbdare, încredere în sine și timp dedicat pentru tine și evoluția ta profesională, încă de pe băncile facultății. Am realizat, în trei ani de studiu, că nu poți să reușești într-un domeniu doar cu prezența la cursuri și vânatul notelor mari, ci cu un CV cât mai bogat, cunoștințe pe teren și dedicare.

În anul al 2-lea am vrut să renunț pentru că pornisem la drum înhămată cu multe iluzii, iar sistemul mi-a înșelat asteptările, însă mi-am dat seama că ASJ mi-a oferit pârghii pe care facultatea nu mi le-ar fi dat, iar cel mai bun exemplu este să fac parte în echipa de organizare a Festivalului Serile Filmului Românesc și a proiectelor derulate mai apoi.

Primul pas este să conștientizezi ce înseamnă cu adevărat voluntariatul, pentru tine ca om și student, iar mai apoi să-l pui în aplicare cu toate resursele tale, imaginația, curajul și dragul de a face ceva pentru tine și echipa din care faci parte.

Cred că cel mai important este să vezi  la început de drum, că ceea ce construiești tu de la 0 este marca ta, iar mai apoi vei avea cu ce să te mândrești. Nu vreau să mă lungesc mai mult, ci să adresez un mesaj care, sper, să-i ajute pe boboci în noua etapă educațională.

Implică-te, pentru tine și viitorul tău, iar dupa trei ani de studiu, îți vei mulțumi ție și nu vei regreta pentru că vei fi cel mai pregătit student în viața profesională.

Cu drag, Delia Dodan

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s