O nouă înfăţişare, aceiaşi prieteni

În urmă cu un deceniu, „Asociaţia Studenţilor Jurnalişti” din Iaşi (ASJ) prindea contur. Acum, privind înapoi, observăm că muncind în echipă am realizat mai mult decât ne-am fi putut aştepta. În zece ani, asociaţia a avut sute de voluntari, zeci de invitaţi speciali, zeci de proiecte şi mai ales, mii de momente unice. La zece ani distanţă, venim cu o nouă imagine, un nou logo şi o nouă perspectivă.

ASJAm trecut de la taste vechi, la unele noi, însă spiritul, entuziasmul şi mai ales plăcerea de a fi membru ASJ au rămas aceleaşi.

Ce am devenit?

ASJ e mai presus de toate realizările şi de toată activitatea de până acum. ASJ este un sentiment. Sentimentul că aparţii unei comunităţi în racord cu ideile tale. ASJ a devenit în tot acest timp o familie, iar termenul de „asociaţie” este unul formal.

Ce am realizat într-un deceniu?

Împreună am dat viaţă celui mai mare proiect al nostru – „Serile Filmului Românesc” – singurul festival de film românesc din România. În opt ediţii, am reuşit să oferim ieşenilor proiecţii de film şi posibilitatea de a se întâlni cu nume mari ale lumii cinematografice.

Împreună am oferit oportunitatea studenţilor de la Jurnalism (şi nu numai) de a se întâlni cu jurnalişti şi oameni de televiziune din presa naţională.

Împreună am organizat întâlniri cu scriitori ieşeni, unde am avut ocazia să stăm faţă în faţă cu autorul, purtând discuții pe marginea cărţii.

Împreună am pus la cale „Ce mai faci, profesore?”, proiect prin care am reuşit să aducem la un alt nivel relaţia profesor – student, prin întâlniri informale. S-a lăsat cu hohote de râs!

Împreună am muncit la nenumărate proiecte, nu doar pentru a ne face cunoscuţi, ci pentru a oferi studenţilor, voluntarilor şi tuturor celor care au auzit de noi, o altă viziune.

Împreună am realizat mult mai mult decât atât. Împreună am învăţat să ne facem ascultaţi, să respectăm opinia celuilalt, să înţelegem, să ajutăm, să muncim în echipă şi să fim recunoscători.

Ce ne propunem să facem?

Pentru că tot acest timp a fost de nota 10, în luna noiembrie, pe lângă faptul că vom rememora tot ceea ce s-a întâmplat până acum, îi vom avea invitați în cadrul aceluiaşi eveniment pe toți cei care ne-au fost alături din 2007 şi până în prezent. În curând vom anunța data oficială şi vom oferi mai multe detalii despre tot ceea ce pregătim.

Până atunci, fiți atenți la ceea ce am pregătit pentru voi în cadrul campaniei #ASJde10 #Eude10.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s