Recomandare ASJ: „Cum se naște o întrebare?” (COLOCVIU Filosofie, 21.X)

Pe 21 octombrie se va desfășura prima ediție a Colocviului anual al Școlii Doctorale de Filosofie și Științe Social-Politice

Tema ediției: Cum se naște o întrebare?
Direcții și strategii de cercetare în științele socio-umane

În cadrul Zilelor UAIC va fi organizat Colocviul Școlii Doctorale a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice. Tema colocviului este dedicată întrebării: Cum se naște o întrebare?, iar în ziua colocviului vor fi puse în discuție direcții și strategii de cercetare în științele socio-umane.

Necesitatea evenimentului

Într-o perioadă în care calitatea și relevanța socială, economică, dar și epistemică a cercetărilor științifice, cu precădere a celor din domeniile socio-umane, sunt tot mai des puse la îndoială, Colocviul Școlii Doctorale a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, organizat cu ocazia Zilelor UAIC, propune o dezbatere cu privire la modul în care se naște o temă de cercetare.

O teză este întotdeauna rezultatul unei confruntări cu o întrebare ce apare, la rândul ei, în orizontul preocupărilor intelectuale fundamentale. Participanții sunt invitați să expună parcursul întrebărilor și ipotezelor ce le-au ghidat munca până în stadiul actual, precum și strategiile pe care le-au aplicat și direcțiile în care preconizează că își vor conduce studiul în continuare.

Colocviul urmărește să evidențieze etapele de elaborare a unei teze, cu scopul de a determina coordonatele esențiale realizării unei lucrări de calitate. O intenție secundară este diseminarea temelor de cercetare în curs în comunitatea științifică doctorală, dar și în rândul masteranzilor și studenților și, implicit, încurajarea colaborării între tinerii cercetători.

Date despre înscrieri

Colocviul va avea două secțiuni principale dedicate științelor umaniste, respectiv științelor social-politice. Invităm cercetătorii, doctoranzii și masteranzii din domeniile filosofie, sociologie, științele comunicării, științe politice, dar și din celelalte științe social-umane să trimită până la data de 15 octombrie 2017 titlul intervenției propuse, rezumatul acesteia (de maximum 300 de cuvinte) și un scurt CV, la adresa colocviu.scoala.doctorala@gmail.com.

Programul final al colocviului va fi anunțat pe data de 18 octombrie. Prezentările se vor limita la 15 minute, fiind urmate de 10 minute de dezbateri.

Organizatori: Cristiana Asăvoaie și Ciprian Bursuc, studenți ai Școlii Doctorale din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, UAIC din Iași.

Parteneri: Liga Studenților de la Filosofie, Asociația Studenților Jurnaliști, Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie Practică

Detalii se găsesc și pe pagina evenimentului, aici.

ASJ este partener de promovare și recomandă evenimentul.

Afis_Colocviu_A4-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s