Vizita la București – un pas important în evoluția mea

Încă de când am aflat că urmează să mergem la București, mi-am spus că trebuie neapărat să mă aflu și eu în acel microbuz. Drumul a fost frumos, m-a făcut să mă simt de parcă mă duceam în excursie sau într-o tabără, iar după ce am ajuns ne-a mai rămas timp să vizităm un pic orașul.

A doua zi am început-o în forță. Când a trebuit să intrăm în clădire, măsurile de securitate, m-au „prevenit” și mi-au „transmis” subtil că nu e o joacă de oameni mari ceea ce urmează să fac. Un prim moment care m-a entuziasmat a fost episodul în care domnul Secretar de Stat, Daniel Șandru ne-a întâmpinat la dumnealui în birou și ne-a mulțumit pentru realul ajutor acordat evenimentului Centenar, iar după aceea mai multe persoane au intrat și ne-au spus ce treabă bună am făcut.

A fost o experiență pe care nici nu o pot descrie în cuvinte. Ideea în sine că eu am avut ocazia să iau parte la un eveniment atât de important, și mi s-a mai și mulțumit pe deasupra, m-a făcut să mă bucur cu toată inima.

Consider că această vizită la București oferită de rectorul Universității „ Alexandru Ioan Cuza”, prof. univ. dr. Tudorel Toader și de domnul Daniel Șandru a fost mai mult decât meritam. Adică totuși, nu oricine are ocazia să meargă la Palatul Victoria, să stea de vorbă cu vicepremierul României, Vasile Dâncu, cu Secretarul de stat, prof. univ. dr. Daniel Șandru, cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Liviu Iolu sau cu doamna chestor principal, Irina Alexe.

Un alt lucru fascinant a fost turul Palatului: să am ocazia să trec pe unde a trecut George W. Bush, să stau la masa unde se iau deciziile referitoare la viitorul țării și mare mi-a fost mirarea când am intrat în biroul media. Doamnele de acolo ne-au spus cam ce fac ele zilnic și m-au făcut să realizez încă o dată cât de importantă e COMUNICAREA.

Această experiență m-a schimbat radical. M-a făcut să îmi doresc să fac mai multe lucruri pentru viitorul meu și să nu mai fiu atât de superficială. Deși nu am realizat pe moment, după ce s-au mai sedimentat un pic lucrurile, mi-am dat seama la ce evenimente am avut ocazia să iau parte; ca să nu mai zic câte telefoane am primit după ce au apărut poze pe Facebook. Pe drumul de întoarcere acasă pur și simplu nu mă puteam aduna, încă eram surprinsă și îmi doream ca să nu uit niciun detaliu referitor la această vizită. Chiar și acum mă mai „laud” cu experiența mea și am fost felicitată pentru faptul că fac parte din Asociația Studenților Jurnaliști, deoarece se vede o schimbare majoră la mine datorită faptului că mă implic în aceste evenimente.

Text de Sabina Gherasim

Un gând despre „Vizita la București – un pas important în evoluția mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s