Jurnalismul, meserie sau pasiune?

De ce jurnalism?

„Jurnalism? Serios?” Asta mi-au zis apropiații când au auzit ce meserie îmi doresc. Desigur, m-au susținut și mă susțin în continuare, doar că au fost surprinși de această schimbare. Asta pentru că pâna să ajung în ultimul an de liceu nu eram hotărât în totalitate cu privire la facultatea pe care vreu să o urmez. Printre opțiunile mele se numărau Facultatea de Drept și chiar Facultatea de Geografie, având la activ chiar un loc doi pe județ la un concurs de geografie, ceea ce îmi întărea ideea că dacă aș merge la geografie mi-ar fi ușor.

Cu toate acestea, îmi doresc să fac altceva. Îmi doresc să fac ce îmi place, indiferent dacă este ușor sau nu. Consider că dacă fac ce îmi place, inevitabil e ușor.

De când eram mai mic, mă visam prezentator de știri sau chiar prezentând rubrica sportivă sau, de ce nu, rubrica de meteo. Dorința mi-a rămas aceeași chiar dacă au trecut mulți ani de atunci. Întotdeauna mi-am dorit ca atunci când voi avea locul meu de muncă, să fie unul pe care să îl fac din plăcere, iar acum îmi dau seama, că ceea ce îmi doresc acum, îmi poate fi atât meserie cât și pasiune.

Îmi doresc să explorez și să cunosc cât mai mulți oameni, iar jurnalismul îmi poate oferi acest lucru. Această meserie, de jurnalist, nu este doar o meserie pentru mine, ea reprezină mult mai multe lucruri.

Muncă, implicare și devotament, consider că aceste trei caracteristici trebuie să primeze în această meserie, deoarece fără ele, meseria va rămâne la stadiul de obligație, iar cu acestea, pasiunea va fi cea care își va pune amprenta peste activitatea fiecăruia, iar acest lucru se va vedea.

Sunt student și nu cunosc încă toate aspectele jurnalismului, însă m-am înscris la această facultate pentru a putea deprinde cât mai multe și pentru a-mi aprofunda cunoștințele.

Text de Rotaru Radu-Nicolae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s