Studenție cu folos

Eram la curs. Așteptam să înceapă. Îmi sună telefonul și o voce caldă mă întreabă dacă vreau să merg la București. Fără ezitare răspund că da.

În acel moment știam că ceva important avea să se întâmple. Știam că trebuie să mergem la Guvernul României, la Palatul Victoria. Însă nu știam ce va urma exact, eram atât de emoționată.
A doua zi am plecat cu Asociația Studenților Jurnaliști spre București. Drumul a fost lung, obositor, dar eram înconjurată de oameni frumoși. Încă nu-mi dădeam seama cât de norocoasă sunt.

Am ajuns pentru prima oară la București. Mă uit în jur și erau multe clădiri vechi, totul era atât de frumos, abia așteptam să vad ce urmează.

Următoarea zi am mers la Guvernul României. În continuare eram foarte emoționantă. Intrăm înăuntru, trecem de securitate. Acolo o domnișoară înaltă, brunetă ne așteptă. Ne conduce spre o ușă mare din lemn. Am rămas surprinsă cât de calzi erau oamenii de acolo cu noi. Intrăm înăuntru și prima persoană cu care facem cunoștință e Ministrul Secretar de Stat Florin Daniel Şandru. După care intră pe uşă şi alți membrii ai echipei Departamentului CENTENAR.

Am văzut atâtea în acea zi încât nu aş putea să povestesc doar într-o pagină.

Unul dintre momentele care m-a marcat foarte mult, a fost întâlnirea cu Liviu Iolu, Purtător de Cuvânt al Guvernului. Acesta ne-a povestit în detaliu trecerea lui de la jurnalist la funcția pe care o are acum. După care urmează cel mai emoționant moment. Momentul în care toți membrii ASJ primim diplome pentru parteneriatul privind ,,Iași, Capitala Renașterii Naționale”, înmânate de Florin Daniel Şandru.

Acestea sunt doar câteva momente ce mi-au rămas puternic imprimate în minte. Această vizită mi-a mărit orizontul. Acum parcă am mai multă încredere în mine.

Mulțumesc Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Departamentului CENTENAR din cadrul Cancelariei Prim-ministrului Romaniei şi, nu în ultimul rând, Asociației Studenților Jurnaliști pentru că mi-a oferit această oportunitate prin care am reușit să descopăr atât de multe și să plec cu un mare bagaj de amintiri.

Text de Ștefana Trifan

Un gând despre „Studenție cu folos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s