Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi continuă campania caritabilă „Și eu vreau să zâmbesc de sărbători”

Donaţiile strânse în cele două seri vor fi distribuite, sub formă de alimente neperisabile, fructe, hăinuţe şi jucării, copiilor internaţi la Secţia de Oncologie a Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi

Membrii Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti (ASJ) din Iaşi au organizat, în zilele de 17 şi 18 decembrie, o serie de momente artistice incluse în campania caritabilă „Și eu vreau să zâmbesc de sărbători”, cu scopul de a strânge fonduri băneşti şi donaţii pentru copiii de la Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sfânta Maria” din Iaşi.
În cele două seri, muzica, dansul şi teatrul şi-au croit drum spre succesul campaniei caritabile, iar toţi artiştii ieşeni au performat pentru zâmbetele copiilor fără a fi remuneraţi, susţinând astfel cauza iniţiată de ASJ.

Două seri pentru o cauză nobilă

Prima seară, sâmbătă, 17 decembrie, a oferit publicului spectator momente de muzică şi dans, găzduite de cafeneaua Times. Cu vocea, dar şi cu instrumentele, ne-au încântat Ruxandra Tomulesei şi Alexandru Tărâţeanu, ambii fiind foşti paricipanţi ai concursului de talente X Factor, Theodor Ștefan Achivei, Andrei Năstase, Gabriel Lefter (Mr. Jerry), Simona Dumitru şi Geanina Felea. În paşi de dans cauza noastră a fost susţinută de către Ștefan Alexandru Iacob, alături de partenerele Alexandra Ciobanu şi Denisa Ștefana Cibotariu şi de către trupele Tango Feliz şi Quasar. Donaţiile au însumat peste 500 de lei, dar şi câteva cadouri conţinând jucării şi dulciuri.

Talentul teatral a ieşit în evidenţă duminică, 18 decembrie, în cea de-a doua seară. Cafeneaua Utopia a fost casa în care Diana Mălăncuş, Tudor Popescu, Ana Hegyi şi Andrei Ciobanu au exercitat ceea ce ştiu să facă cel mai bine – să joace teatru. Alături de aceştia a fost şi Iulian Crudu, un tânăr care a participat la eveniment şi a venit cu propunerea de a interpreta câteva melodii la chitară, sărind astfel în sprijinul copiilor cu cancer.
Diana Mălăncuş şi Tudor Popescu, cursanţi la Palatul Copiilor, au stârnit hohote de râs şi de admiraţie prin cele două monoloage pe care le-au interpretat. Diana Mălăncuş a deschis seara cu melodia „Not a word from your lips…” de la Ella Eyre, urmată de momentul lui Tudor Popescu, „Cum să ne împodobim şi să ne despodobim casa – sfaturi utile de sărbători pentru toţi gospodarii”. Un monolog a susţinut şi Diana, „Foaie verde caltaboşi”, text scris în 1938 de umoristul Ion Pribeagu pentru marele comic Constantin Tănase.
Seara a fost încheiată de Andrei Ciobanu şi Ana Hegyi, care au interpretat piesa „De sărbători cu Petro şi Frosi”, un melanj între cele trei piese care au cucerit publicul vara trecută – „Căsătorie în… doi”, „1 + 1 = 3” şi „Dragoste pe… contrasens”.
Donaţiile din seara de teatru au adus un mare plus la suma strânsă anterior, astfel că fondurile s-au ridicat la aproximativ 800 de lei.

Membrii ASJ vor merge mâine, 22 decembrie, de la ora 11.00, în vizită la Secţia de Oncologie a Spitalului „Sfânta Maria” şi invită doritorii să fie alături de ei, împărţind copiilor darurile achiziţionate, ori aducând donaţii pentru aceştia.

Parteneri: Cafeneaua „Times” şi Cafeneaua „Utopia”
Parteneri Media: Agerpres, Viva FM, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iaşi, Iaşi Fun, Apollonia TV, Tele M, 360uaic.ro

.Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi continuă campania caritabilă „Și eu vreau să zâmbesc de sărbători”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s