Asociația Studenților Jurnaliști Iași a primit distincții la Guvernul României

Secretarul de Stat Florin Daniel Șandru, Coordonatorul Departamentului CENTENAR, a premiat membrii ASJ pentru parteneriatul privind „Iași, Capitala Renașterii Naționale”

Astăzi, 20 decembrie 2016, Asociația Studenților Jurnaliști Iași (ASJ) a fost invitată la Guvernul României de către Departamentul CENTENAR, coordonat de către Ministrul Secretar de Stat Florin Daniel Șandru. Vizita a fost prilejuită de parteneriatul pe care ASJ l-a onorat față de Departamentul CENTENAR în cadrul seriei de manifestări de la Iași, reunite sub egida „Iași, Capitala Renașterii Naționale”. Vizita a fost posibilă cu susținerea Universității „Al. I. Cuza” din Iași, prin amabilitatea domnului Rector, prof. univ. dr. Tudorel  Toader.

Membrii ASJ au fost primiți oficial la Guvernul României, unde au primit diplome și unde    s-au întâlnit cu echipa Departamentului CENTENAR, din cadrul Cancelariei Prim- Ministrului României.

Vizita la Palatul Victoria a cuprins momentul oficial al decernării diplomelor în Sala de Ședințe a Guvernului, unde au participat: Ministrul Secretar de Stat Florin Daniel Șandru, coordonatorul Departamentului CENTENAR, Domnul Liviu Iolu, Consilier de Stat, Purtător de Cuvânt al Guvernului și Doamna Chestor Principal Irina Alexe (Ministerul Afacerilor Interne), care au oferit distincțiile și au ținut un discurs.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a stat de vorbă cu studenții din ASJ și a povestit despre trecerea de la jurnalism la rolul pe care îl are în Guvernul României.

Un moment oferit de către Secretarul de Stat Florin Daniel Șandru a fost și vizita la Casa lui Nicolae Iorga, unde în prezent funcționează Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române.

Vizita la Palatul Victoria s-a încheiat cu o întâlnire de 45 de minute a membrilor ASJ cu Vicepremierul Vasile Dâncu în sala „Moldova” a Palatului Victoria. Vicepremierul le-a vorbit studenților despre noile provocări ale jurnalismului în era new media și despre noile tendințe ale școlii de jurnalism în general.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 465 din 6 iulie 2016 privind înființarea, organizarea, funcționarea și atribuțiile Departamentului CENTENAR, acesta are ca obiectiv coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și al Primului Război Mondial.

Asociația Studenților Jurnaliști Iași este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași (UAIC). ASJ reprezintă drepturile și interesele studenților de la Facultatea de Litere a UAIC, Departamentul de Românistică, Jurnalism și Științe ale Comunicării și Literatură Comparată.

dsc_0284
Asociația Studenților Jurnaliști Iași la biroul de monitorizare a presei de la Guvernul României
Asociația Studenților Jurnaliști Iași a fost decernată la Guvernul României
Asociația Studenților Jurnaliști Iași a primit distincţii la Guvernul României
Asociația Studenților Jurnaliști Iași a fost decernată la Guvernul României
Membrii Asociației Studenților Jurnaliști împreună cu prof. univ. dr. Daniel Șandru, Ministru Secretar de Stat
dsc_0502
Membrii Asociației Studenților Jurnaliști împreună cu prof. univ. dr. Daniel Șandru, Ministru Secretar de Stat și Vasile Dâncu, vicepremierul României
Asociația Studenților Jurnaliști Iași a fost decernată la Guvernul României
Membrii Asociației Studenților Jurnaliști împreună cu prof. univ. dr. Daniel Șandru, Ministru Secretar de Stat și Vasile Dâncu, vicepremierul României

 

Mulțumiri speciale: Universitatății „Al. I. Cuza” din Iași, Departamentului CENTENAR din cadrul Cancelariei Prim-ministrului României

2 gânduri despre „Asociația Studenților Jurnaliști Iași a primit distincții la Guvernul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s