Jurnalistică și pasiune. „Ce mai faci, profesore?” cu Adrian Hazaparu

Studenți de la Jurnalism și nu numai, s-au întâlnit joi, 24 noiembrie, în corpul I, pentru a-i adresa întrebarea „Ce mai faci, profesore?” lectorului univ. dr. Adrian Hazaparu.

Astfel, cu toții, am aflat că Adrian Hazaparu s-a născut în Botoșani, iar după școala generală și liceu a urmat specializarea Jurnalism, la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC). Masterul l-a urmat la Facultatea de Psihologie, iar din noiembrie 2010 este doctor în Filologie.

Momentan, este lector universitar în cadrul Departamentului de Jurnalism (UAIC), susținând cursuri practice de presă scrisă, discurs jurnalistic și pragmatic, cursuri și seminarii de „Agenții de presă, Canale de comunicare și Management media”. De asemenea, pe unul din blogurile sale, precizează că îi plac limbile română, spaniolă, catalană, engleză și franceză, dar și viața la țară, muntele, pescuitul, grădinăritul, bufnițele, pisicile, soarele și bureții.

„Îmi plac bufnițele pentru că seamănă cu oamenii”.

Adrian Hazaparu spune că nu a pornit de acasă cu gândul de a se înscrie la Jurnalism, ci a fost o decizie de moment. Afirmă că scrisul a apărut printre opțiunile de la facultate, nefiind o pasiune pe care a avut-o din liceu. Totodată a decis să rămână la catedră, după terminarea studiilor, căci „La noi la Jurnalism exista tradiția de a «racola» șefii de promoție, să rămână să predea aici. Atunci eram hotărât să plec la București, cam ca toată lumea, dar am zis să pun în calcul și altă variantă.”

„Am lucrat 10 ani în redacție la «Opinia Studențească». Așa s-a cultivat și pasiunea pentru scris. De aici și blogurile”.

Întrebat fiind cum era studentul Adi Hazaparu, aflăm că era un unul conștiincios, mergea mereu la cursuri și că de obicei stătea în prima bancă. Totodată aflăm că este o persoană matinală și că mereu ajungea la seminariile de dimineață.

La întrebarea „Cum s-au modificat generațiile de studenți?” profesorul a afirmat: „Știți mult mai multe decât știam eu sau generația mea, voi aveți acces la resurse. Dar asta vine la pachet și cu un dezavantaj. Vă blazați.”

De asemenea, Adrian Hazaparu ne spune că a schimbat foarte mult forma de abordare a actului didactic, dar și relația cu studenții. „La început încercam să îi impresionez pe ceilalți profesori, apoi mi-am dat seama că mai mult conteaza studenții. Pierzi pe o parte, dar câștigi pe alta. Cu cât ești mai tânăr cu atât așteptările din partea studenților sunt mai mari.”

Evenimentul s-a încheiat cu acordarea unei diplome lectorului univ. dr. Adrian Hazaparu, după care am marcat momentul cu câteva poze.

Proiectul „Ce mai faci, profesore?” face parte din seria „Întâlnirile ASJ” și se află la a treia ediție, în trecut fiind invitați prof. univ dr. Stelian Dumistrăcel și dr. drd. Daniela Gîfu.

Text de Bianca Barhan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s